30.07.2024, 11:22

Вибухи в Курську: російська влада заявила про ракетну атаку

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Курській області РФ в ніч проти 30 липня знову лунали вибухи. Було оголошено повітряну тривогу, а місцева влада заявила про ракетну атаку.

У Курській області РФ вночі 30 липня було "гучно". Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Олексій Смирнов заявив про ракетну атаку, повідомляє Час Пік.

За його словами, вночі "4 ракети ЗСУ були знищені в небі над Жовтневим та Курчатовським районами". При цьому він попросив жителів області не чіпати уламки, що впали на землю.

Жителі Курська розповіли про яскраві спалахи у небі та гучні звуки, від яких у автомобілів спрацювала сигналізація.

Гучні звуки також було чутно у селі Льгове (70 км від України) та у місті Курчатов (102 км). У мережі пишуть про можливу роботу систем ППО та падіння уламків в районі аеропорту в Курську та на місцевих дворах.

За попередніми даними, вибухи лунали в районі військового аеродрому "Халіно", на якому базуються російські військові літаки МіГ-29СМТ та Су-30СМ.

Олексій Смирнов також заявив, що вранці 30 липня вдалося загасити пожежу на нафтобазі, яка виникла внаслідок атаки БПЛА 28 липня.

"Наші рятувальники ліквідували пожежу на нафтобазі у Курському районі.

Вона виникла вночі 28 липня внаслідок атаки українського безпілотника. Горіли 3 резервуари з паливом", - йдеться у повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк