31.07.2024, 08:16

У російському Єкатеринбурзі сталася масштабна пожежа на оборонному заводі "НВО автоматики"

В Екатеринбурге пожар на оборонном заводе

У російському Єкатеринбурзі сталася масштабна пожежа на оборонному заводі "НВО автоматики". На підприємстві виробляють електроніку для ракетно-космічної та іншої техніки, зокрема міжконтинентальних балістичних ракет.

У російському Єкатеринбурзі сталася масштабна пожежа на оборонному заводі "НВО автоматики". Горів цех з хімпродукцією. Жителям міста рекомендували не виходити на вулицю та не відчиняти вікна, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Як писали російські Telegram-канали, горів один з корпусів підприємства. Спочатку загорівся дах цеху з хімічною продукцією, відбулося обвалення покрівлі на площі 500 кв.м. Потім вогонь поширився всередині цеху з хімпродукцією. Пізніше з'явилося повідомлення про обвалення стін у цеху, вогонь перекинувся на другий цех. Площа пожежі становила 1000 кв.м.

22 особи було евакуйовано з території палаючого підприємства. Мешканцям міста рекомендували не виходити на вулицю та не відчиняти вікна.

Про постраждалих інформації не надходило. Причини пожежі встановлюються.

Довідково: "НВО автоматики ім. Н.А. Семихатова" - одне з найбільших підприємств РФ у галузі розробки та виготовлення систем керування та радіоелектронної апаратури для космічної техніки. Також там виробляють системи управління ракет "Булава" та "Синева" та створюють системи управління ракет-носіїв "Союз-2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк