01.08.2024, 12:44

Вибух у Нижньому Тагілі: момент обвалення житлового будинку потрапив на відео

У Нижньому Тагілі Свердловської області РФ стався вибух газу у житловій п'ятиповерхівці, що призвело до обвалення двох під'їздів будівлі. За останніми даними, внаслідок інциденту постраждали семеро людей, серед яких п'ятеро дітей.

Раніше в росЗМІ повідомлялося про шістьох постраждалих, передає Час Пік.

За даними Міністерства охорони здоров'я Свердловської області, одна людина перебуває у тяжкому стані, троє - легкою мірою тяжкості. Інші постраждалі отримали незначні травми.

Черговий частковий обвал стався у п'ятиповерхівці після вибуху, впали кілька плит. За попередніми даними, ніхто не постраждав. Проте загроза подальших обвалів зберігається. Під завалами можуть перебувати дев'ятеро людей, зокрема четверо дітей, зазначили в оперативних службах.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за фактом НП за статтею про виконання робіт або надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки. Прокуратура Свердловської області проведе перевірку щодо своєчасності та якості обстеження газового обладнання в будинку.

На місці події тривають рятувальні роботи. Оперативні служби роблять все можливе для пошуку та порятунку людей, які перебувають під завалами.

Очевидці розповідають, що перед вибухом двох невідомих у формі газової служби вигнали із сусіднього будинку за 15 хвилин до вибуху.

"Перед вибухом двоє людей ходили по квартирах сусіднього будинку і нібито перевіряли газове обладнання. Незадовго до вибуху один із них ударив по газовій трубі, після чого чоловіки втекли. Жодних офіційних перевірок на сьогодні заплановано не було, а газове обладнання в будинках перевіряли близько місяця тому", - розповідають місцеві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: