03.08.2024, 14:09

"Вибухи й масштабна пожежа": українські дрони завдали потужного удару по нафтобазі в Бєлгородській області

Оксана Мовчан | Всі новини автора
прпоролор

У ніч з 2 на 3 серпня 2024 року українські безпілотники здійснили удар по нафтобазі "Губкінська", розташованій у Бєлгородській області Росії.

Внаслідок атаки розпочалася масштабна пожежа на території об'єкта, про що стало відомо з джерел у спецслужбах, передає Час Пік.

Як повідомляється, дрони Служби безпеки України (СБУ) вразили нафтобазу, що викликало серію потужних вибухів і велике займання.

Інформацію про подію підтвердили користувачі соцмереж, які зафіксували інтенсивні вибухи та пожежу на об'єкті. Водночас, російські системи протиповітряної оборони намагалися відбити атаку, але їхні зусилля не були достатньо ефективними.

Крім того, у ту ж ніч безпілотники СБУ також атакували аеродром "Морозовськ" у Ростовській області, де розміщувалися російські системи ППО, авіаційна техніка та склади з авіаційними боєприпасами. Спільна операція СБУ, Головного управління розвідки та Сил оборони України призвела до попадання дронів у склад авіаційних боєприпасів, що викликало потужну детонацію.

За словами джерел, вибухи були настільки інтенсивними, що місцеві жителі не могли підібрати слів, щоб описати масштаб події.

Російська влада намагається зменшити значення події, повідомляючи про пожежу лише в складських приміщеннях, і приховати інформацію про завдану шкоду військовим об'єктам.

Читайте також:

В Орловській області два ударних дрона влетіли в житлову багатоповерхівку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк