04.08.2024, 22:24

В Італії на Сицилії прокинувся вулкан Етна - фото, відео

Оксана Мовчан | Всі новини автора
рпопролорл

На Сицилії, в Італії, вулкан Етна знову продемонстрував свою активність, що призвело до серйозних перебоїв у авіасполученні.

Про це повідомляють ]]>Corriere della Sera]]>, ANSA, а також Euronews, передає Час Пік.

В ніч з 3 на 4 серпня 2024 року вулкан розпочав нову активну фазу виверження. В результаті цього, багато авіарейсів, які мали приземлятися або вилітати з міжнародного аеропорту Катанії, були скасовані.

Після початку виверження, висота хмари вулканічного попелу і диму, що викидається з кратера Ворагін, досягла вражаючих 10 км. Це значно ускладнило видимість для пілотів, що змусило авіакомпанії коригувати свої графіки та призупинити польоти. Вулиці міста Катанія були вкриті товстим шаром чорного вулканічного попелу, що спричинило додаткові труднощі для мешканців та туристів.

Це виверження стало п'ятим за рахунком за останній місяць. Важливо відзначити, що подібні інциденти вже траплялися нещодавно, і минулого тижня аеропорт Катанії також був змушений тимчасово зупинити свою діяльність через активність вулкана.

Фахівці продовжують стежити за ситуацією і намагаються оцінити можливі наслідки для місцевих жителів та інфраструктури острова.

Читайте також:

Ворог розповсюджує серед українців фейковий "Резерв+": у Міноборони попередили українців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк