05.08.2024, 08:07

У Малі заявили про розрив дипломатичних відносин з Україною

В Мали заявили о разрыве дипломатических отношений с Украиной

У Малі заявили про розрив дипломатичних відносин з Україною. Бамако звинувачує Україну в "підтримці міжнародного тероризму" та "порушенні суверенітету Республіки Малі".

Про це повідомляється у комюніке, опублікованому 4 серпня перехідним урядом африканської держави. Заяву про розрив дипвідносин опублікував так званий прессекретар уряду Малі полковник Абдулайє Майга на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter), повідомляє Час Пік.

У документі йдеться, що влада Малі "приголомшена" висловлюваннями української розвідки щодо причетності до розгрому повстанцями-туарегами колони малійських військових та російських найманців ПВК "Вагнера". Крім того, у комюніке звучать стандартні традиційні кремлівські наративи.

"Перехідний уряд Республіки Малі з глибоким потрясінням дізнався про підривні висловлювання, зроблені паном Андрієм Юсовим... прессекретар української військової розвідки визнав участь України в боягузливому, віроломному та варварському нападі озброєних терористичних груп, унаслідок якого загинули військовослужбовці Сил оборони та безпеки Малі...

Перехідний уряд Республіки Малі повністю підтримує діагноз, поставлений Російською Федерацією, яка впродовж багатьох років попереджала світ про неонацистську і лиходійську природу української влади, яка наразі є союзниками міжнародного тероризму, далекими від прагнення українського народу до миру і стабільності...", - йдеться у комюніке.

Дипломатичні відносини між Україною та Малі було встановлено 5 листопада 1992 р., інтереси українських громадян у країні представляє посольство України в Алжирі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк