07.08.2024, 11:52

"Бавовна" на аеродромі "Морозовськ": з'явилися фото та відео наслідків удару по російській авіабазі

"Бавовна" на аэродроме "Морозовск"

У ніч проти 3 серпня Сили оборони України успішно атакували військовий аеродром "Морозовськ" у Ростовській області РФ. З'явилися фото- та відеодокази успішної атаки.

У ніч проти 3 серпня було завдано удару по військовому аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області РФ, розташованому за 265 км від лінії фронту. Російська влада стверджувала, що всі літаки вціліли та пошкоджено лише "низку складських об'єктів у Морозовському районі". Однак дані космічної розвідки свідчать про успішну атаку українців, повідомляє Час Пік.

Внаслідок удару по військовому аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області знищено винищувач-бомбардувальник Су-34. Ще два російські літаки такого ж типу, ймовірно, пошкоджено уламками. Також повністю знищено ворожий склад авіаційного озброєння.

"Знищено винищувач-бомбардувальник Су-34.

Ще два російські літаки такого ж типу ймовірно пошкоджено  уламками - поруч із бортами зафіксовано вирви від вибухів.

Повністю знищено ворожий склад авіаційного озброєння ― від вторинної детонації російських боєприпасів на території аеродрому та довкола нього видно великі площі випаленої землі", - повідомляє ГУР МОУ.

Російські Telegram-канали опублікували кадри знищеного російського Су-34 на аеродромі "Морозовськ". При цьому російська влада стверджує, що "літаки не постраждали".

Як зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в етері телемарафону, удар по аеродрому "Морозовськ" змусить росіян змінювати маршрути своєї авіації. За його словами, українська розвідка спрацювала блискуче й в момент удару ЗСУ по аеродрому, ворог не встиг підняти авіацію.

"Ми підловили їх у момент, коли було максимальне накопичення боєкомплекту на цьому аеродромі, тому ми бачили ці супутникові знімки, що показують величезні руйнування", - сказав Тимочко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк