13.08.2024, 11:15

У Курській області гелікоптер Ка-52М ВКС РФ помилково обстріляв російську військову колону

Вертолет Ка-52М ВКС РФ обстрелял российскую военную колонну

У Курській області РФ розвідувально-ударний гелікоптер Ка-52М помилково обстріляв російську військову колону. Пропагандисти радо рознесли цю новину, стверджуючи, що на фото українська техніка. Пізніше стало відомо, що знищена техніка належить ЗС РФ.

Інцидент стався біля села Кривицькі Буди, за 30 км від окупованої території. Російський гелікоптер Ка-52М "Алігатор" атакував свою ж колону, внаслідок чого було знищено 152-мм САУ 2С19М2 "Мста-С". Про це ]]>повідомив ]]>нардеп від партії "Слуга народу" та член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Андрій Мисягін, а також низка Telegram-каналів, передає Час Пік.

"У момент удару z-канали стверджували, що знищена техніка – українська і таким чином було зупинено наступ у Білівському районі регіону 11 серпня. Однак потім стало відомо, що знищена техніка належить ЗС РФ",]]>написав ]]>Telegram-канал "ASTRA".

Як зазначив російський публіцист Олександр Невзоров, кремлівські військори поспішили похизуватися підбитою "українською" технікою, але пізніше їм довелося видаляти дописи.

"Веселе. Учора кремлівські воєнкори постили фото знищеної колони ворога в селищі "Кривицькі Буди" Курської області.

Докладно описували як усе було – хизувалися.

Техніку підбив гелікоптер Ка-52M.

Трохи згодом з'ясувалося, що колона була "своя" - російська.

Військори фоточки боягузливо потерли, дописи видалили. Але пізно", - написав Невзоров в ]]>Telegram]]>.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк