14.08.2024, 13:46

ЗСУ знищили російський Су-34 на території Курської області, - Генштаб

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вііавапр

У ніч на сьогодні, під час виконання чергового бойового завдання, Сили оборони України успішно знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на території Курської області. Цей удар став важливим елементом постійної роботи української протиповітряної оборони, спрямованої на знищення ворожої авіації та техніки на території агресора.

Згідно з офіційним повідомленням пресслужби ]]>Генерального штабу Збройних сил України]]>, у знищенні літака ключову роль зіграли підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ, передає Час Пік.

Під час виконання бойової операції, зенітні системи точно вразили ціль, знищивши Су-34, який здійснював бойові дії на підтримку російських військових операцій.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, коментуючи успішний результат операції, підкреслив значущість цього досягнення.

"Сили оборони України знищили ворожий Су-34. Небо над Курщиною стало чистішим", – написав він у своєму повідомленні.

Знищення Су-34 має важливе стратегічне значення, оскільки цей літак є одним із ключових елементів російської авіації. Су-34 – це всепогодний, двомісний винищувач-бомбардувальник, розроблений для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях в оперативній і тактичній глибині. Літак також здатний здійснювати ураження повітряних цілей. Технічні характеристики Су-34 роблять його грізною зброєю: максимальна швидкість на великій висоті досягає 1900 км/год (1,8 Маха), при цьому максимальна швидкість біля землі становить 1400 км/год. Дальність польоту літака – 4000 км, а бойовий радіус – 1100 км.

Знищення цього літака є черговим ударом по російській військовій машині, яка продовжує зазнавати втрат у війні проти України. Це демонструє ефективність української протиповітряної оборони та рішучість українських військових у боротьбі за збереження суверенітету і територіальної цілісності держави.

ЗСУ продовжують свою роботу з ліквідації окупантів, їхньої техніки та озброєння, що забезпечує подальше очищення українського неба від ворожої авіації та зміцнення обороноздатності країни.

Читайте також:

Прорив ЗСУ у Курській області РФ може змінити хід війни, - аналітик

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк