18.08.2024, 17:16

У мережі з'явилося відео з бійцями ЗСУ на газовимірювальній станції "Суджа" Курської області РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

У мережі з'явилося відео з бійцями ЗСУ біля газовимірювальної станції "Суджа" в Курській області, яку контролює Росія. Станція є ключовим пунктом для транзиту російського газу через Україну до Європи.

За даними російської влади та компанії "Газпром", газовимірювальна станція "Суджа" продовжує функціонувати та забезпечує постачання газу до країн Європейського Союзу. 2023 року через трубопровід Уренгой-Помари-Ужгород було перекачано близько 14,65 мільярда кубометрів газу, що становить близько половини російського експорту природного газу до Європи.

На газовимірювальній станції "Суджа", де здійснюється цей транзит, запроваджено тимчасову військову адміністрацію. Це рішення пов'язане з військовою ситуацією в регіоні, що наголошує на поточній напруги та важливості цього об'єкта для енергетичної безпеки.

Сьогодні "Газпром" повідомив, що постачання газу через ГІС "Суджа" триває у штатному режимі. За інформацією компанії, на 18 серпня обсяг транзиту склав близько 42 мільйонів кубометрів газу.

Відео за участю українських військових у районі газовимірювальної станції привернуло увагу до стратегічного значення об'єкта, що залишається важливим для забезпечення енергетичних постачань до Європи.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика.

Читайте також: ЗСУ руйнує мости на Курщині: з'явилося відео потужного удару авіації по об'єкту у Званівці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк