22.08.2024, 07:02

"Вибухають снаряди, які в літаки завантажуються": У Волгоградській області РФ відбулася атака на військовий аеродром

Віктор Білий | Всі новини автора

У ніч із 21 на 22 серпня у Волгоградській області РФ відбулася атака на військовий аеродром "Маринівка", розташований у селищі Жовтневий, неподалік міста Калач-на-Дону.

За інформацією місцевих жителів, вибухи та пожежа почалися близько 3:30 ранку після атаки безпілотних літальних апаратів (БПЛА), передає Час Пік.

Повідомлення про подію почали надходити до мережі в районі о пів на четверту ночі. Вибухи були чутні в Калачі-на-Дону та навколишніх районах.

За інформацією місцевих жителів, вибухи на території аеродрому відбуваються через детонацію боєприпасів, завантажених у літаки. Один із місцевих жителів, який записав аудіо в локальному чаті, повідомив про підготовку до евакуації через загрозу подальших вибухів та пожеж.

"Нам оголосили зібрати документи, можливо буде евакуація. Вибухають снаряди, які завантажуються в літаки", - жителі Калачівського району Волгоградської області повідомляють про детонацію боєприпасів на військовому аеродромі.

Раніше російські ЗМІ повідомили про збитки як мінімум двох безпілотників засобами ППО. За даними Telegram-каналу Baza, один із дронів було знищено за кілька кілометрів від аеродрому, а уламки другого впали на побутівку неподалік, викликавши її загоряння.

На цей час інформація про можливих постраждалих не надходила, і місцева влада поки не надала офіційних коментарів щодо інциденту.

Попередні дані вказують на те, що метою атаки могли бути саме військовий аеродром "Маринівка" та його інфраструктура. Проте офіційне підтвердження цих даних поки що відсутнє. Наразі триває перевірка та збір інформації щодо інциденту.

Читайте також: Інтернет-колапс у Росії: не працює Telegram, WhatsApp та інших сервісів, а в деяких взагалі немає зв'язку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк