24.08.2024, 08:30

У Пролетарську Ростовської області, де майже тиждень гасять пожежу на нафтобазі, спалахнули житлові будинки

Пожар в Пролетарске Ростовской области

У місті Пролетарськ Ростовської області, де майже тиждень гасять пожежу на нафтобазі, виникла нова сильна пожежа. Вогонь перекинувся на житлові будинки.

У Пролетарську Ростовської області 23 серпня спалахнула друга масштабна пожежа за тиждень. У місті, де вже 6 діб горить нафтобаз після атаки БПЛА, тепер горять житлові будинки, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Як повідомила прес-служба МНС РФ, у місті загорілася суха рослинність, після чого "вогонь перейшов на житлові будівлі". За даними відомства, загиблих та постраждалих немає.

"Очевидці розповіли, що прямо зараз горить ціла вулиця Чапаєва із житловими будинками. Жителі міста стверджують, що вогонь від НПЗ перекинувся спочатку на очерет, а згодом і на міську забудову. За іншою версією, невідомі підпали суху рослинність, і вогонь швидко поширився по селищу", - ]]>пише ]]>Telegram-канал "SHOT".

Мер Пролетарська Максим Толпинський назвав ситуацію стабільною, а повітря - нормальним. Він заявив, що евакуація мешканців не планується, а дихати повітрям у місті можна.

Тим часом, Telegram-канал "Новини Ростова" повідомляє, що смог від нафтобази, що горить, дійшов до Ростова, Новочеркаська та Шахт.

"На супутникових знімках видно, як через вітер шлейф чорного диму від пожежі в Пролетарську витягнувся майже у 100-кілометровий струмінь...

На тлі новин про пожежі губернатор заборонив у Ростовській області всі масові заходи на відкритих майданчиках - "до особливого розпорядження", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні.

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк