26.08.2024, 12:07

ЗСУ захопили нові території в Курській області, Росія перекидає десантників - карта

Віктор Білий | Всі новини автора

Останніми днями загострилася ситуація на фронті в Курській області РФ. Збройні сили України (ЗСУ) взяли під контроль значні ділянки території, незважаючи на стабілізацію позицій російських військ.

За інформацією західних OSINT-дослідників, українські війська за останній тиждень звільнили 167,47 квадратних кілометрів, передає Час Пік.

Проте загарбники зуміли відобразити 17,74 квадратних кілометри, що дає чистий приріст контрольованих територій у розмірі майже 150 квадратних кілометрів.

Поки російські сили стабілізують свої позиції, значна частина Курської області залишається у сірій зоні активних боїв. На території, позначеній бузковим кольором на картах, продовжуються запеклі зіткнення, і потенційно контролювати ці землі ЗСУ буде складно.

Однією з ключових зон, де можливі зміни, є Глушківський район, оточений Силами оборони з трьох сторін, тоді як північний фронт захищений річкою Сейм, де пошкоджені чи знищені мости. Попри це, вузькість та дрібність русла річки дозволяють противнику підтримувати логістику за допомогою тимчасових понтонних мостів.

Ситуація ускладнюється перекиданням російських десантників. Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), командування армії Росії переміщує повітряно-десантні підрозділи з-під Роботиного в Курську область. До зони конфлікту прибули частини 810-ї та 155-ї бригад морської піхоти, 11-ї та 56-ї бригад ВДВ, а також 51-й полк ВДВ. Ці заходи спрямовані на посилення оборони та протидію наступу ЗСУ.

За даними The Washington Post, українські війська в Курській області захопили в полон щонайменше 247 російських солдатів. Журналісти видання проаналізували понад сто відеозаписів та фотографій, зроблених під час наступу. Зокрема, зафіксовано два великі випадки полону: у селі Свердликовому та в районі прикордонного переходу "Суджа". За словами начальника в'язниці на північному сході України, де тримають полонених, за останні десять днів через в'язницю пройшло 320 росіян, з яких близько 80 відсотків - солдати термінової служби.

Офіційну інформацію про кількість полонених поки не надали ні українська, ні російська влада. В умовах бойових дій і змін на фронті, що тривають, ситуація залишається динамічною і вимагає уважного моніторингу.

Читайте також: Росія масовано атакує Україну, що відомо станом на цей час

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк