30.08.2024, 09:07

У Калузі та інших областях РФ відбулися атаки БПЛА: у мережі публікують кадри

Віктор Білий | Всі новини автора

Вранці 30 серпня Калузька область опинилася під атакою безпілотників. За інформацією губернатора Владислава Шапші, засоби протиповітряної оборони нібито збили чотири дрони на околиці Калуги.

За даними російського Telegram-каналу Mash, двох безпілотників було збито на підльоті до міжнародного аеропорту Калуги, внаслідок чого було зафіксовано руйнування, передає Час Пік.

Крім того, один дрон атакував колишній завод Volkswagen, який нещодавно відкрився після зміни німецького власника. Завод знаходиться всього за п'ять кілометрів від аеропорту, але, за твердженням Mash, жертв в результаті атаки не було.

Міноборони РФ заявило, що ППО також збивало дрони у Брянській області, в окупованому Криму, Білгородській області та Калузької області. Загалом, за даними відомства, було знищено 18 БПЛА. Російська сторона традиційно звинувачує Україну в організації цих атак.

У своїй ранковій заяві Міноборони РФ повідомило, що з 18 безпілотників, 11 було збито у Брянській області, 4 - у Калузької області, 2 - в окупованому Криму та 1 - у Білгородській області.

Наразі на місцях подій працюють оперативні групи. Telegram-канали опублікував кадри, що демонструють збитки безпілотників у Калузькій області. У публікації зазначається, що хоча жертв в результаті атаки немає, руйнування були зафіксовані.

Читайте також: Безпілотники атакували аеродром у Кіровському: у мережі повідомляють про чотири вибухи у Криму

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк