08.09.2024, 14:30

"Гірше, ніж є бути не може": в Ірані підтвердили відправку балістичних ракет Росії

ракеты ирана

Іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані підтвердив, що Тегеран передав РФ балістичні ракети. Проте офіційно Іран заперечує постачання.

Член парламентського комітету з питань національної безпеки і зовнішньої політики Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав військову допомогу Ірану Росії менш ніж через добу після того, як місія Ірану в ООН спростувала матеріал The Wall Street Journal про передачу балістичних ракет малої дальності до Росії, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"Нам доводиться займатися бартером для задоволення наших потреб, включаючи імпорт сої та пшениці. Частина бартеру включає відправку ракет, а інша частина - відправку військових безпілотників до Росії", - розповів чиновник в інтерв'ю Didban Iran.

Позиція така, що втрачати Ірану вже нема чого.

"Гірше, чим є бути не може. Ми даємо ракети Хезболлі, ХАМАС, Хашд аш-Шаабі, так чому б не Росії?", - цитують у ЗМІ слова іранського депутата.

Він також зазначив, що Тегеран отримує долари за продаж зброї та обходить санкції через партнерство з РФ. Іран імпортує з Росії сою, кукурудзу та інші товари. Депутат порівняв співпрацю Ірана з РФ за допомогою країн НАТО Україні.

Водночас у Міноборони Ірану заперечують постачання ракет РФ.

Читайте також: МЗС України звернулося до Тегерана на тлі інформації про передачу сотень балістичних ракет Іраном до РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: