09.09.2024, 12:28

Стратегічний хід: Сирський розкрив причини та цілі військової операції в Курській області

Віктор Білий | Всі новини автора

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN розкрив причини та цілі військової операції в Курській області Росії.

За його словами, цей регіон був обраний для настання через слабкість оборони противника та потенційну загрозу, яку він становив для України, передає Час Пік.

"Для нас цей напрямок завжди становив загрозу. Тому, оцінюючи свої можливості, ми обирали найслабше місце в обороні противника", - пояснив Сирський.

Головком ВСУ зазначив, що російські війська планували використовувати Курський напрямок як плацдарм для подальших дій, включаючи атаки на Сумську область України. Операція ЗСУ дозволила не лише запобігти цій загрозі, а й створити зону безпеки на території противника.

За останніми даними, під контролем України перебуває понад 1300 квадратних кілометрів Курської області, включаючи понад 100 населених пунктів. Українські сили продовжують проводити успішні атаки, зокрема, нещодавно ліквідувавши російську понтонну переправу в Глушківському районі.

Президент України Володимир Зеленський раніше пов'язав операцію в Курській області з майбутнім другим самітом світу та спільним планом перемоги України над Росією. Він також зазначив, що ці дії допомогли зупинити російський наступ на Харківщині.

The Wall Street Journal зазначає, що, попри спроби Росії посилити свої позиції в Курській області, українські війська продовжують здобувати перемоги. Проте експерти попереджають, що цей успіх може бути тимчасовим, якщо Росія зможе мобілізувати додаткові ресурси.

Читайте також: Масштабна пожежа в російському Єкатеринбурзі: для гасіння вогню задіяли вертоліт Мі-8 МНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк