05.07.2020, 20:38

В Україні у тестовому режимі відкриють один дитячий табір - МОЗ

моз

В Україні у тестовому режимі відкриють тільки один дитячий табір - у Херсонській області. Робота інших дитячих таборів заборонена до 31 липня.

У МОЗ України заявили, що в Херсонській області відкриється дитячий табір в тестовому режимі, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Заступник глави МОЗ України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив, що в Херсонській області буде відкрито дитячий табір. Він буде працювати відповідно до вимог, які розроблені МОЗ.

Відпочити в таборі зможуть поки тільки діти з області.

"Думаю, в Херсонській області, одній з перших, зробимо пілот, спробуємо відкрити зміну відпочинку, не більше 14 днів, для дітей з області", - прояснив ситуацію Ляшко.

Робота інших дитячих таборів буде заборонена до 31 липня, поки в Україні не завершиться дія адаптивного карантину. Причина того, що буде відкритий тільки один табір, а не всі, як повідомив Ляшко, полягає в тому, що під час організованого відпочинку дітей часто відбуваються спалахи інфекцій.

"Причини в тому, що під час організованого відпочинку дітей часто відбуваються не тільки спалахи крапельної інфекції, але і достатню кількість гострих кишкових інфекцій", - зазначив заступник глави МОЗ України.

Читайте також: Колективний імунітет до COVID-19: в МОЗ України розповіли, як це працює