20.07.2020, 15:23

Електронний лікарняний в Україні: у МОЗ повідомили про термін запуску

Марина Началова | Всі новини автора
электронный больничный

З 2021 року Міністерство охорони здоров'я запускає цільову модель використання електронних лікарняних з інтеграцією в електронну систему охорони здоров’я.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер, передає Час Пік.

За його словами, зараз МОЗ розробляє відповідні нормативно-правові акти, базовий функціонал та опрацьовує детальну специфікацію.

Кучер також повідомив, що МОЗ спільно з ДП “Електронне здоров’я”, Пенсійним фондом та за підтримки Міністерства цифрової трансформації запустило тестування, щоб вивчити сильні та слабкі сторони використання електронних лікарняних. Після завершення тестування будуть ухвалені відповідні рішення.

"Ми рухатимемося до цільової моделі виписки лікарняних через електронну систему охорони здоров’я з інтеграцією МІСів. Станом на 17 липня 2020 року повідомлення про тимчасову непрацездатність вніс 291 заклад охорони здоров’я (це 351 медичний працівник)", - зазначив заступник міністра.

Він наголосив, що використання електронних лікарняних зробить систему максимально прозорою, ефективною та професійною. Їхнє впровадження спростить роботу лікарів і полегшить пацієнтам отримання допомоги з тимчасової непрацездатності від держави. МОЗ є абсолютно відкритим до комунікацій і дякує всім лікарям за активну включеність та зворотний зв’язок, повідомив Кучер.

Раніше в МОЗ повідомили, що в Україні за добу виявлено 651 нового пацієнта з COVID-19.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: