22.07.2020, 22:34

Зміни до Виборчого кодексу: Зеленський підписав відповідний закон

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский подписал закон

У середу, 22 липня, президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства" № 805-их.

Цей документ Верховна Рада ухвалила 16 липня 2020 року, передає Час Пік з посиланням на пресслужбу ОП.

Він передбачає врегулювання неузгодженостей, уточнення термінів, спрощення виборчих процедур та їх уніфікації. Зокрема, зміни вносяться до Виборчого кодексу України, законів "Про Центральну виборчу комісію", "Про Державний реєстр виборців" та інші.

Закон передбачає зміни щодо заповнення виборчих документів, процесу підрахунку голосів, уявлення документів кандидатами, обмеження для одночасного балотування на місцевих виборах. Також вдосконалено законодавство з питань територіальної організації виборів і системи виборчих комісій на місцевих виборах, зменшена грошова застава на місцевих виборах тощо.

Крім цього, зміни стосуються питання діяльності Центральної виборчої комісії, функціонування Державного реєстру виборців, залучення до адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення під час виборчого процесу.

Читайте також: Спекотний серпень: Синоптик розповів про прогноз погоди на останній літній місяць

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: