23.07.2020, 08:27

"Чорний список": В Україні з'явиться реєстр осіб, пов'язаних з тероризмом

В Украине появится перечень лиц, связанных с терроризмом

В Україні сформують перелік осіб, пов'язаних з терористичною діяльністю або тих, щодо яких застосовані міжнародні санкції.

Кабінет міністрів України затвердив порядок формування переліку осіб, пов'язаних з терористичною діяльністю або тих, хто знаходиться під міжнародними санкціями. Відповідне рішення було прийнято Кабміном на засіданні 22 липня, повідомляє Час Пік.

Згідно з проектом постанови, Державна служба фінансового моніторингу сформує такий перелік на підставі відповідних судових рішень або інформації міжнародних організацій або інших уповноважених органів.

"Серед підстав включення або виключення осіб до / із переліку є рішення адміністративного суду про осіб, які відповідають критеріям, визначеним резолюціями Ради Безпеки ООН, та відомостями міжнародних організацій про осіб, пов'язаних з терористичними організаціями або щодо яких застосовано міжнародні санкції", - сказано в рішенні.

Інформація про зловмисників буде подаватися до Держфінмоніторингу, СБУ та МЗС для подальшого їх включення до такого переліку. Ці ж органи будуть приймати рішення про виключення осіб зі списку терористів.

В "чорний список" будуть заносити ПІБ громадян, дату народження, серію та номер паспорта або іншого документа; щодо юридичних осіб - повне найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код.

Крім цього, Кабмін затвердив положення про єдину інформаційну систему запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Читайте також:

Повне припинення вогню на Донбасі: в ТКГ погодили умови і назвали дату

Карантин продовжено: список обмежень, які будуть діяти в 4 епідемічних "зонах" України

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>