05.08.2020, 07:43

В Україні починається великий розпродаж в'язниць

В Украине начинается большая распродажа тюрем

Міністерство юстиції України починає великий розпродаж в'язниць. У Мін'юсті вже розсекретили перший об'єкт, який виставлять на продаж.

Мін'юст анонсував початок "великого розпродажу" в'язниць. Перший захід, присвячений початку цього процесу пройде в четвер, 6 серпня, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу відомства.

"06 серпня 2020 року об 11:00 відбудеться захід, присвячений початку цього процесу. Він проходитиме на території першого об’єкту, який буде виставлено на продаж - державної установи «Ірпінський виправний центр (№ 132)...

Останніх засуджених було переведено до іншого виправного центру в серпні 2019 року. На продаж буде виставлено об’єкти нерухомості установи", - повідомило Міністерство юстиції України в Facebook.

Нагадаємо, що про плани Мін'юсту виставити в'язниці на продаж міністр юстиції Денис Малюська повідомив на початку червня. Йшлося про комплекси, які не використовуються, однак держава утримує їх на кошти платників податків.

Міністр заявив, що в Україні зараз набагато більше в'язниць, ніж потрібно, тому їх спокійно можна продавати. На його думку, необхідно домовитися про механізм, який дозволить витратити отримані кошти на поліпшення інфраструктури.

"На жаль, парламент не підтримав законопроект, яким встановлювався зрозумілий механізм розподілу коштів, виручених від продажу. Тому зараз ми змушені адаптуватися до існуючих механізмів продажу, які залишають бажати кращого та трохи затягують процес бюрократичними формальностями", - зазначив Малюська.

Довідка: Державна установа "Ірпінський виправний центр (№132)" розташована в центрі смт Коцюбинське в 2,8 км від Києва. Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13.06.2019 №1750/5 було прийнято рішення про оптимізацію установи шляхом її консервації.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: