06.08.2020, 11:32

Кабмін прийняв Концепцію розвитку STEM-освіти та виділив 1 млрд гривень на "Нову українську школу"

Кабмин принял Концепцию развития STEM-образования

Кабінет міністрів України прийняв Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (або STEM-освіта). Своїм рішенням уряд фактично спрямував 1 млрд грн на забезпечення якісної та доступної "Нової української школи".

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

"Ми прагнемо, щоб науково-технічні, математичні, інженерні професії стали знову популярними. Це відповідь на запити економіки та потреби суспільства. STEM-освіта допоможе опанувати навички, необхідні для розробки та втілення новітніх технологій.

Сучасна освіта — запорука розвитку держави", - написав прем'єр.

Також Шмигаль повідомив, що уряд затвердив план з реформування системи шкільного харчування.

"Це тема, яка щодня хвилює батьків, коли вони відправляють своїх дітей до школи. Розроблені Урядом заходи спрямовані на забезпечення закладів освіти якісними та безпечними харчовими продуктами, модернізацію харчоблоків, та вдосконалення відповідних нормативно-правових документів.

Здорове харчування - це запорука успішного розвитку наших дітей", - написав прем'єр.

Кабмін затвердив рішення про нову концепцію української освіти, яка буде полягати в природничо-математичному ухилі або в так званому "STEM-освіті".

Довідка: STEM - це підхід до освіти, заснований на природному зв'язку дисциплін, винесених в абревіатуру (Science, Technology, Engineering, Maths). В Science входить фізика, хімія, біологія - природничі науки.

Абревіатура STEM означає: Science (природничі науки), Technology (технології), Engineering (інжиніринг), Mathematics (математика).

Читайте також: В Україні дозволили роботу дитячих оздоровчих таборів: правила роботи під час карантину

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>