19.08.2020, 09:41

Україна дозволила приїзд хасидів на Рош ха-Шана: мер Умані продовжує одиночний протест під ОП

Украина разрешила приезд хасидов на Рош ха-Шана

В Україні вирішили офіційно не забороняти приїзд хасидів в Умань на іудейський Новий рік Рош ха-Шана. Уряди України та Ізраїлю лише рекомендували утриматися від поїздки через пандемію коронавирусу COVID-19 та закликали дотримуватися всіх карантинних заходів безпеки.

Уряди України та Ізраїлю закликають паломників утриматися від відвідування міста Умань. Для тих, хто все-таки вирішить приїхати в Україну, нагадали, що карантин поширюється на всі публічні заходи та повинен строго дотримуватися, повідомляє Час Пік.

"За ініціативи Президента України Володимира Зеленського Рош га-Шана набув в Україні статусу національного свята.

Водночас цього року епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі, як і в усьому світі, на жаль, не дає змогу традиційно відзначити це свято.

Керуючись рекомендаціями та застереженнями Міністерств охорони здоров’я України та Ізраїлю, наполегливо закликаємо усіх паломників, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію", - йдеться в повідомленні, розміщеному на Урядовому порталі.

Мер Умані Олександр Цебрій пригрозив заблокувати в'їзд для хасидів на період Рош ха-Шана у зв'язку з ситуацією з коронавірусу.

Олександр Цебрій в знак незгоди з рішенням уряду заявив, що залишається ночувати під Офісом президента.

У ніч на 18 серпня мер міста Умань заночував у спальному мішку біля Офісу президента в центрі Києва. Про це повідомляє Telegram-канал Pavlovsky News.

"Мера обурило, що людей навіть не перевіряють на кордоні на наявність довідки про відсутність коронавирусу. І зараз йому ніхто не може дати гарантій безпечного святкування в Умані єврейського Нового року - Рош Ха-Шана, куди з'їжджаються паломники", - йдеться в повідомленні.

За словами Олександра Цебрія, він виступає проти приїзду іноземців з "червоної зони", де найбільше заражених COVID-19. За його даними, вже близько 300-400 паломників-хасидів прибуло до Умані.

Мэр Умани Александр Цебрий Мэр Умани Александр Цебрий Мэр Умани Александр Цебрий

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк