27.08.2020, 14:12

Загроза спалаху COVID-19: в МОЗ назвали області, де можливе зростання захворюваності

Угроза вспышки COVID-19: в МОЗ назвали области, где возможен рост заболеваемости

У Міністерстві охорони здоров'я України зробили прогноз щодо регіонів, які знаходяться під загрозою спалаху на коронавирус COVID-19.

Під загрозою спалаху на коронавирус COVID-19 знаходяться Запоріжжя, Черкаси та Чернігів. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна", передає Час Пік.

Він уточнив, що показників для посилення карантину в цих містах поки немає.

"І ми можемо попереджати регіони, де найбільш небезпечна ситуація та де буде наступний спалах. Зараз ми бачимо, що захворюваність може піднятися в Запоріжжі, вже пішла в Черкасах, пішов Чернігів. Тобто, немає ще показників для посилення карантинних обмежень, але є стійкі відсотки збільшення кількості випадків", - сказав Ляшко.

За його словами, система МОЗ з критеріями для посилення карантину більш-менш відображає дійсність, а медики паралельно відстежують показники, що вказують на динаміку, для з'ясування причин зростання захворюваності.

Ляшко також зазначив, що центральна влада інформує глав обласних адміністрацій щодо потенційної загрози спалаху COVID-19. Він підкреслив, що МОЗ звітує перед областями щодо результатів моніторингу ситуації з поширенням COVID-19.

"Сьогодні глави адміністрацій - це наші партнери. Однак питання, знову ж таки, органів місцевого самоврядування, місцеві вибори. Це впливає на рішення, хоча на початку епідемії, в березні-квітні, такого не було", - сказав головний санітарний лікар України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк