05.09.2020, 22:49

Стали діяти хитріше: в Україні шахраї по-новому крадуть гроші через телефон і комп'ютер

мошенник

Шахраї в Україні успішно освоїли сучасні технології та виманюють гроші способами, про які добродушні громадяни не завжди і здогадуються.

Зокрема, вони навчилися впроваджувати в телефони шкідливі програми, за допомогою яких потім заволодівають коштами, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Всі прекрасно знають, що не можна нікому називати паролі або надавати номери карт. Тому шахраї навчилися діяти хитріше.

Вони обманними способами змушують завантажити шкідливий додаток, програму (або зайти на шкідливий сайт). Через цю програму або додаток надалі буде відслідковуватися все, що людина, яка його встановила, робить на своєму телефоні або комп'ютері.

Щоб змусити встановити додаток або програму, шахраї йдуть на різні хитрощі. Вони можуть пропонувати встановити оновлені версії старих додатків, пропонують стати тестувальником нового програмного забезпечення і так далі.

Так, в ЗМІ повідомляється, що одному громадянину України було запропоновано встановити нібито "новий додаток OLX" для тестування і пообіцяли за це гроші. Щоб відправити гроші - просили номер карти.

Експерти відзначають, що шкідливе програмне забезпечення діє таким чином, що відстежує всі дії, включаючи введення паролів, і може навіть блокувати телефон.

Читайте також: "ПриватБанк" змінює тарифи на ряд популярних послуг

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк