07.09.2020, 20:10

Поліції доручили зайнятися порушниками карантину у "червоних" зонах України

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було надано ряд доручень.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає Час Пік.

За його словами, зокрема Національній поліції, Держпродспоживслужбі доручено у разі встановлення факту невиконання місцевими органами виконавчої влади та/або місцевими органами самоврядування протиепідемічних заходів на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), де встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки, вжити відповідних заходів державного реагування та про результати протягом тижня поінформувати Кабінет Міністрів.

Також Національній поліції, Держпродспоживслужбі разом з Міністерством освіти і науки України та місцевими органами влади доручено подати на наступне засідання Державної комісії інформацію про кількість дошкільних закладів та закладів освіти, які працюють на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки.

Немчінов повідомив, що Міністерству охорони здоров’я України разом із обласними та Київською міською облдержадміністраціями доручили визначити необхідну кількість додаткових ліжко-місць в розрізі регіонів України у зв’язку із динамікою збільшення випадків захворюваності на COVID-19.

Міністерству охорони здоров’я України разом із Міністерством фінансів доручено опрацювати питання щодо закупівлі кисневих концентраторів для лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19, з розрахунку забезпечення 80 відсотків ліжкового фонду медичним киснем.

Крім того, головам регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій доручили провести позачергові засідання регіональних комісій.

Нагадаємо, відсьогодні в Україні набуло чинності нове карантинне зонування: де діють жорсткі обмеження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк