11.09.2020, 16:58

У МОН повідомили, як в школах повинно бути організоване харчування під час карантину і хто за це відповідає

питание в школах

У Міністерстві освіти і науки України повідомили, як повинно здійснюватися харчування в школах під час карантину і хто відповідає за його організацію.

Як зазначається, за організацію харчування школярів в період карантину через COVID-19, а також за перевірку якості продуктів відповідає керівник і засновник навчального закладу, передає Час Пік з посиланням на прес-службу МОН.

У Міністерстві відзначили, що керівник навчального закладу повинен затвердити двотижневі і щоденні меню. Однак, обов'язковим етапом в організації харчування є оцінка якості харчових продуктів за смаком, запахом, кольором, консистенції і умов зберігання.

І тільки після проведення перевірки діти зможуть вживати продукти.

На час карантину, як уточнили в МОН, харчування має бути організовано особливим чином.

  • По-перше, учні повинні харчуватися за графіком.
  • По-друге, відстань між столами повинно складати не менше ніж 1,5 м.
  • По-третє, за одним столом одночасно можуть перебувати не більше 4 осіб.

Відповідний лист щодо недопущення погіршення умов харчування в установах освіти МОН направило в усі обласні та Київську міську державні адміністрації сьогодні, 11 вересня.

Читайте також: МОН України звернулося до керівників освітніх установ через порушення карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк