У МОН повідомили, як в школах повинно бути організоване харчування під час карантину і хто за це відповідає
У Міністерстві освіти і науки України повідомили, як повинно здійснюватися харчування в школах під час карантину і хто відповідає за його організацію.
Як зазначається, за організацію харчування школярів в період карантину через COVID-19, а також за перевірку якості продуктів відповідає керівник і засновник навчального закладу, передає Час Пік з посиланням на прес-службу МОН.
У Міністерстві відзначили, що керівник навчального закладу повинен затвердити двотижневі і щоденні меню. Однак, обов'язковим етапом в організації харчування є оцінка якості харчових продуктів за смаком, запахом, кольором, консистенції і умов зберігання.
І тільки після проведення перевірки діти зможуть вживати продукти.
На час карантину, як уточнили в МОН, харчування має бути організовано особливим чином.
- По-перше, учні повинні харчуватися за графіком.
- По-друге, відстань між столами повинно складати не менше ніж 1,5 м.
- По-третє, за одним столом одночасно можуть перебувати не більше 4 осіб.
Відповідний лист щодо недопущення погіршення умов харчування в установах освіти МОН направило в усі обласні та Київську міську державні адміністрації сьогодні, 11 вересня.
Читайте також: МОН України звернулося до керівників освітніх установ через порушення карантину
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк.