14.09.2020, 21:00

Буде тяжко: в українських школярів з'явиться новий обов'язковий іспит

экзамен

З 2021 випускники українських шкіл повинні будуть здавати в якості обов'язкового іспиту ще один предмет, який дається далеко не всім.

До числа обов'язкових для здачі на Державній підсумковій атестації додасться також математика, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Про це повідомила заступник директора Центру оцінювання якості освіти, який організовує ЗНО в країні, Тетяна Вакуленко. Вона повідомила, що на ДПА обов'язковими будуть українська мова і математика.

"Державна підсумкова атестація з 2021 роки для здобувачів повної загальної середньої освіти буде обов'язковою з української мови, з математики. Це нововведення, Нагадую, раніше можна було вибирати з математики або історії України. Історія України або іноземна мова, а також один з навчальних предметів на вибір", - повідомила вона в прямому ефірі в YouTube.

Крім того, зміни також торкнуться ЗНО. У 2021 року можна буде окремо здавати українську мову та українську мову і літературу.

"У 2021 році, на відміну від попередніх років, зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, отриманих на основі повної загальної середньої освіти, проводиться з 1) української мови, 2) української мови та літератури", - йдеться в повідомленні на сайті УЦОЯО.

Читайте також: Українських водіїв чекають нові правила реєстрації автомобілів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк