29.09.2020, 15:34

Верховна Рада підтримала розширення списку осіб, яких будуть забезпечувати житлом без черги

Марина Началова | Всі новини автора
предоставление жилья

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, яким буде передбачене позачергове забезпечення житлом осіб, взятих на облік до 1 січня 1993 року.

За прийняття за основу проекту Закону про внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР щодо позачергового забезпечення житлом осіб, які взяті ні облік до 01 січня 1993 року та проживають у житлі тимчасового призначення проголосували 269 народних депутатів, передає Час Пік з посиланням на ]]>сайт ВРУ]]>.

Згідно з законопроектом, до переліку осіб, яким надається жиле приміщення поза чергою, будуть внесені особи, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до цього Кодексу їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що на теперішній час залишається відкритим питання щодо врегулювання випадків коли в багатоквартирному будинку мешкають особи, які свого часу не скористалися правом на приватизацію квартири з незалежних від них причин. Законопроектом забезпечується зазначеній категорії осіб реалізація права на отримання постійного житла, включивши їх до переліку осіб, що отримують житло поза чергою.

Дивіться ще: В Україні почали видавати автомобільні номери нового типу: перші фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк