09.10.2020, 18:57

Коронавірус швидко набирає обертів в Україні: Уряд ухвалив ряд важливих рішень

Марина Началова | Всі новини автора
шмыгаль

На засіданні Уряду 9 жовтня були визначені чіткі заходи, спрямовані на посилення боротьби з поширенням коронавірусної хвороби.

Про підсумки засідання повідомив у Фейсбуці прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

За підсумками наради з РНБО та керівниками регіонів Шмигаль дав низку доручень. За його словами, всі департаменти здоров’я на місцях відпрацюють чіткі маршрути для впорядкування перевезення хворих на COVID-19. Місцева влада разом з Нацполіцією та Держпродспоживслужбою мобілізують всі сили для перевірок за дотримання карантинних правил.

Також області повинні удосконалити роботу кол-центрів - як у напрямку консультування українців з проблемних питань, так і відстеження контактних хворих.

На засіданні Уряду було ухвалено ще низку важливих рішень для протидії поширенню COVID-19, зазначив Шмигаль. Зокрема:

  • 80% ліжкомісць повинні бути забезпечені подачею кисню. "Це наша мета, і це завдання вже поставлене регіонам. На сьогоднішньому засіданні Уряду ми виділили на ці потреби 572 млн грн", - заявив прем'єр.
  • Кількість тестів також збільшується, щоб люди не чекали своїх результатів декілька днів. Для цього Уряд сьогодні виділив додаткові 260 млн грн. З них 100 млн грн - це додаткові кошти лабораторним центрам на тестування. Ще 160 млн грн виділено на закупівлю додаткового обладнання для відповідних лабораторій.
  • Для підтримки медиків, які борються з коронавірусом, запроваджується ще один рівень зарплатних надбавок. Вводяться додаткові коригувальні коефіцієнти до пакета медичних послуг, які дадуть можливість враховувати завантаженість лікарень і, відповідно, впливають на збільшення оплати лікарям.

Шмигаль повідомив, що це також дає можливість медзакладам створювати додаткові команди працівників, які здійснюють лікування коронавірусу, та залучати до них лікарів-анестезіологів. Попередньо встановлені Урядом доплати у 300% для лікарів, які борються з COVID-19, продовжуються.

Нагадаємо, у Верховній Раді пропонують ввести карантин вихідного дня.

Як повідомлялося, за минулу добу в Україні знову встановлено новий коронавірусний антирекорд.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк