15.10.2020, 21:04

Вступна кампанія-2021: МОН затвердило умови для абітурієнтів

Ольга Романец | Всі новини автора
ВНО

Вступна кампанія-2021 розпочнеться у липні і більшість абітурієнтів зможуть подати заяви через Інтернет. Для реєстрації електронного кабінету абітурієнта необхідно буде мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту, виготовлений в Україні з використанням фотополімерних технологій.

Про це повідомляє прес-служба МОН, передає Час Пік.

"Ми плануємо провести наступну вступну кампанію в липні 2021 року, щоб і абітурієнти, і члени приймальних комісій мали час на відпочинок перед початком нового навчального року. Оскільки ще не відомо, як буде розвиватися ситуація з поширенням коронавірус, майже всі вступники (в тому числі і на основі ОКР молодшого спеціаліста) зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді", - розповів тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет.

Він повідомив, що для реєстрації електронного кабінету абітурієнта необхідно буде мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту, виготовлений в Україні з використанням фотополімерних технологій.

Для вступників на спеціальності гуманітарного і соціального спрямування обов'язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури, вступники на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування тільки з української мови. Фахівці Українського центру оцінювання якості (УЦОЯО) запевняють, що тест української мови міститиме і компетентнісні завдання, які передбачають знання літератури. Крім того, залишаються чинними сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 років.

Абітурієнтам магістратури ВУЗів України в 2021 доведеться складати єдиний вступний іспит з іноземної мови, який буде обов'язковим для всіх спеціальностей. Втім, тепер навчальні заклади зможуть на свій розсуд збільшити вагу бала за професійне випробування, залишивши на іспит з іноземної мови мінімум 25%.

Читайте також: Лисичанськ і Сєвєродонецьк потрапили в "червону" зону карантину: що заборонено

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: