02.11.2020, 09:02

Синоптик попередила українців про аномальну зиму: з чим доведеться зіткнутися

зима

Зима, яка настане вже через місяць, може здивувати українців. Які погодні "сюрпризи" очікуються в Україні і наскільки вони небезпечні?

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в інтерв'ю "Obozrevatel" розповіла, якою буде зима 2020-2021, передає Час Пік.

Синоптик повідомила, що прогноз приблизно відповідає тому, який давали в про минулому році. Однак є кілька відмінностей.

В першу чергу, погоду в Україні буде "остуджувати" холодна течія Тихого океану.

"Коли вона розвивається, то спостерігається похолодання. І воно впливає на загальну циркуляцію атмосфери. В результаті це призводить до того, що посилюються меридіональні процеси над Європою. Це призводить до того, що може бути дуже тепло як для зими. Але можуть бути і вторгнення холодного повітря. Тому короткочасні морози не виключаються", - попередила Балабух про можливі температурні перепади взимку.

Крім того, можуть чергуватися теплі та холодні вітри, посилюючи температурні скачки.

Однак основною проблемою, яка вже дала про себе знати, є дефіцит опадів. Ймовірно, зима буде без снігу. І до цієї аномалії українцям доведеться звикати в майбутньому.

Синоптик зазначає, що Україна зіткнулася з серйозною посухою, і випадання опадів взимку не виправить ситуацію.

"Ми бачимо, що у нас почався дуже серйозний посушливий період. З травня минулого року атмосферна посуха перейшла в гідрологічну. Короткочасні опади змінили ситуацію тільки на заході України. А на сході ситуація не змінюється. Сподіватися на великі опади не доводиться. І навіть якщо вони будуть, вони не перекриють дефіциту води, який вже сформувався", - пояснила Балабух.

Читайте також: Пророцтва Ванги про коронавірус збуваються: що говорила провидиця про "дзеркальний рік" і коли прийде порятунок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк