08.11.2020, 23:02

Знову без снігу: народні синоптики обіцяють українцям "бабине літо" під Новий рік

Марина Началова | Всі новини автора
теплая зима

Ті українці, хто любить морозні і сніжні зими, в цьому році, схоже, знову розчаруються. Згідно з попередніми прогнозами, Новий рік ми будемо відзначати з "весняної" погодою.

На даний момент "офіційні" і народні синоптики солідарні у прогнозах: зима 2020-2021 холодною не буде, передає Час Пік.

Видання "КП в Україні" опублікувало прогнози народних синоптиків Леоніда Горбаня і Володимира Деркача до кінця нинішнього року.

Так, за словами Горбаня в кінці листопада температура повітря вночі буде падати до 2 градусів морозу, а вдень буде триматися близько нуля, максимум +4 +6 градусів. При цьому в південних і східних областях може бути трохи тепліше.

У першій декаді грудня, за прогнозом Горбаня, буде плюсова температура, однак до середини місяця вона буде знижуватися і 13 грудня можна очікувати -9 -11 градусів. До 17 числа вдень буде вище нуля, але потім мороз буде триматися навіть вдень. 20 і 25-26 грудня Горбань прогнозує найхолодніші дні, -2 -7 вдень і до -13 вночі. Однак перед Новим роком температура підніметься приблизно до +3.

Судячи з прогнозів народних синоптиків, сніговий покрив в Україні якщо і з'явиться, то затримається ненадовго. Горбань вважає, що 6 і 15 грудня буде сніг з дощем, 17 і 30 грудня - дощ, а 9, 11, 18-19 і 27-28 грудня - сніг.

Народний синоптик Володимир Деркач стверджує, що на початку зими серйозного похолодання не буде - українців чекає "зимове бабине літо". За його словами, в кінці листопада і перші дні грудня буде невелике похолодання, після чого температура піде вгору. Деркач вважає, що в середині грудня буде потепління з плюсовою температурою і вдень, і вночі, а в день святого Миколая вночі температура піде вниз. Остання декада грудня повинна бути теплою, але в самому кінці року Деркач прогнозує незначні заморозки.

Деркач прогнозує на початку зими невеликі опади, а в самому кінці грудня - сніг.

Дивіться ще: Примхи природи: В Чорнобилі тварини дичавіють - з'являються нові гібриди

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: