09.11.2020, 07:25

В Україні проведуть ювілейний радіодиктант національної єдності: як взяти участь

В Украине проведут юбилейный радиодиктант национального единства

Всеукраїнський диктант національної єдності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України проводять до Дня української писемності та мови. Нинішній радіодиктант буде ювілейним - 20-м за рахунком. Участь у флешмобі беруть тисячі прихильників української мови, які проживають по всьому світу.

Всеукраїнський диктант національної єдності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України, проводять до Дня української писемності та мови 9 листопада. Свято запроваджене президентським указом від 1997 року на честь Нестора Літописця, повідомляє Час Пік.

Найактивнішими учасниками Всеукраїнського диктанту традиційно є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів. Однак, у ньому також беруть участь відомі українці та представники найрізноманітніших професій.

Коли та де слухати

Пряма трансляція радіодиктанту розпочнеться у понеділок, 9 листопада, о 09:00 на телеканалі UA: Перший, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. 

Ведучі в студії розкажуть історію диктанту та дадуть можливість всім бажаючим підготуватися до його написання. Сам диктант розпочнеться о 9:15.

Текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Студію для написання цьогорічного диктанту облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені В. І. Вернадського, де відомі українці писатимуть диктант з дотриманням карантинних вимог.

Як взяти участь у радіодиктанті

Долучитися до написання радіодиктанту національної єдності може будь-хто, як в Україні, так і за її межами. 

Пишуть диктант тільки від руки.

Відправити написаний текст потрібно протягом астрономічної доби. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперовий лист потрібно надіслати за адресою: м. Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26, Українське радіо, "радіодиктант". Важливо, щоб гриф дати відправки був не пізніше 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна відправити на скриньку [email protected]. Для цього слід сфотографувати або відсканувати написаний текст.

Текст диктанту оприлюднять на сайті UA:Українське радіо 11 листопада об 11:00. Після цього електронні листи не прийматимуть.

Всі надіслані роботи перевірить спеціальна професійна комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати оголосять протягом 1-2 місяців в залежності від кількості отриманих листів.

В Украине проведут юбилейный радиодиктант национального единства

Читайте також:

Більше немає "жовтої" та "зеленої" зон карантину: в Україні нове епідзонування

"Карантин вихідного дня": коли введуть і як зміниться робота транспорту та магазинів

Посилення карантину в Україні: до чого варто готуватися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк