13.11.2020, 11:39

"Через місяць може бути заповнено 100% лікарняних ліжок": Степанов попередив українців про важку зиму

Марина Началова | Всі новини автора
степанов

Якщо не дотримуватися протиепідемічних правил, вже через місяць у лікарнях може бути заповнено 100% ліжок.

Про це сказав на брифінгу 13 листопада міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

Степанов повідомив, що за минулу добу в Україні на COVID-19 захворіли 11 787 осіб. Було госпіталізовано 1 587 пацієнтів. За словами голови МОЗ, ще чотири місяці тому кількість хворих у країні була у 11-12 разів меншою.

"Якщо ми не будемо дотримуватися протиепідемічних правил, я просто скажу що буде відбуватися. Ми вже за місяць можемо отримати стовідсоткове заповнення наших ліжок. Що буде далі? А просто в лікарнях не буде куди приймати хворих", - наголосив міністр.

За словами Степанова, оптимальним рішенням для зупинення епідемії було б введення повного жорсткого карантину, як навесні. Але країна не може собі дозволити повний локдаун, тому що він має бути введений мінімум на 3-4 тижні, і він просто зруйнує економіку. Тому уряд запровадив карантин вихідного дня, щоб хоча б у вихідні зменшити кількість контактів між людьми і розривати ланцюг розповсюдження хвороби.

"Посилення карантинних обмежень - це життєво необхідне рішення, якщо ми просто хочемо жити, якщо ми не хочемо бачити, як помирають наші близькі. Як міністр охорони здоров'я, можу сказати - в нас не буде легкої зими, нам буде дуже важко. Наше головне завдання - пройти цю зиму з найменшими людськими втратами", - казав Степанов.

Читайте ще: Госпіталізують не всіх: Одеський лікар заявив, що в Україні вже почалося медичне сортування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк