18.11.2020, 20:25

Вакцину проти COVID-19 отримають безкоштовно тільки 20% українців

вакцина против ковид

Глобальний механізм COVAX підтвердив виділення Україні вакцини проти COVID-19. Отримати вакцину безкоштовно зможуть тільки 20% населення країни.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook, передає Час Пік.

За словами Ляшка, в першій половині 2021 року зможуть вакцинуватися близько 4 мільйонів українців. Це буде зроблено за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів, а також за рахунок бюджету України.

"Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними і безпечними вакцинами в 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України", - заявив він.

В першу чергу, як повідомив Ляшко, вакцину отримають представники силових структур, медики, вчителі, тобто ті, хто ризикує заразитися в силу своєї професії.

"...ми говоримо про лікарів, силові структури, вчителів. Надалі це люди з групи ризику медичної, там, де найбільше фіксується летальність після інфікування - це люди старшого, похилого віку, а в цій групі - люди з супутніми хронічними патологіями", - зазначив Ляшко.

Читайте також: Зеленський заявив про готовність випробувати на собі українську вакцину від COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк