20.11.2020, 12:26

Степанов повідомив, кого в першу чергу будуть вакцинувати від коронавіруса в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина

За інформацією ВООЗ, у світі 10 компаній знаходяться на завершальній третій стадії клінічних випробувань вакцини від COVID-19. Україна співпрацює по всим світовим ініціативам, щоб українці якомога швидше отримали вакцину після того, як вона буде зареєстрована.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

"Одним із таких механізмів є глобальна ініціатива COVAX, яка об’єднує 172 країни світу. МОЗ розпочало співпрацю з COVAX, як тільки цю світову програму було започатковано. Згідно з цією ініціативою Україна отримає вакцини проти COVID-19 у кількості, яка дорівнює до 20% від загальної кількості населення країни, це 8 мільйонів доз", - зазначив Степанов.

За його словами, до 7 грудня мають бути підписані всі технічні документи, і в першому півріччі 2021 року Україна вже буде отримувати вакцину.

За словами Степанова, перший транш буде налічувати 1,2 мільйона доз. В першу чергу вакцину отримають групи ризику: медичні працівники, люди старше 65 років, люди з хронічними супутніми захворюваннями, що викликають ускладнення при COVID-19.

Степанов також заявив, що Україна готова забезпечити холодовий ланцюг при доставці вакцини.

"У нас є холодильні установки, які зможуть зберігати вакцину навіть при температурі, якщо так і буде, до -70 градусів, і ми готові до будь-якого розвитку подій", - заявив глава МОЗ.

Раніше повідомлялося, що американська компанія Moderna заявила про 95% ефективності розробленої вакцини від COVID-19. Також про високу ефективність своєї вакцини заявили компанії Pfizer і BioNTech.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк