23.11.2020, 20:44

Начальник Патрульній поліції перевірив на собі дію електрошокера

Марина Началова | Всі новини автора
евгений жуков

Електрошокер - безпечний і ефективний спосіб на короткий час знерухомити порушника. Щоб повною мірою зрозуміти, як діє це спецзасіб, поліцейські випробовують його на собі.

Начальник Департаменту Патрульній поліції України полковник Євген Жуков продемонстрував дію електрошокера TASER на собі, передає Час Пік.

"Це було досить неприємно, але я цілий і здоровий", - прокоментував Жуков.

Постріл TASER-ом викликає максимальне скорочення м'язів на короткий час. Як тільки прилад відключають, неприємні відчуття проходять. За словами Жукова, після впливу шокера відчуття як після виснажливого тренування.

При пострілі з шокера до правопорушника приєднуються дві стрілки, і протягом 5 секунд на людину чинить дію струм напругою 50 тисяч вольт.

TASER автоматично записує час, місце і тривалість кожного використання і зберігає цю інформацію. Шокер допомагає зупинити порушника з мінімальним ризиком для нього і для правоохоронців. Міністерство охорони здоров'я України схвалило використання TASER.

Для Нацполіціі України вже закуплено 200 таких приладів. Кабмін за ініціативою МВС подав у парламент законопроект про зміни до закону про Нацполіціі: в нього хочуть внести 4 додаткових підстави для застосування поліцейськими електрошокерів. Пропонується використовувати шокери для затримання осіб, які:

  • вчинили адміністративне або кримінальне правопорушення і чинять при цьому фізичний опір поліцейському;
  • скоїли тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагаються втекти,
  • чинять збройний опір або намагаються втекти з-під варти,
  • погрожують зброєю або іншим предметом, які загрожують життю або здоров'ю інших людей, в тому числі поліцейського.

Читайте ще: Депутати оскаржили в Конституційному Суді деякі карантинні обмеження

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: