24.11.2020, 22:51

Водіям, пасажирам, пішоходам, велосипедистам: які зміни ПДР вступили в силу в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
пдд

В Україні набрали чинності зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Час Пік.

Для водіїв та пасажирів:

Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Також забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Для велосипедистів: 

Велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів:

Тепер пішоходи обов'язково мають використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Читайте ще: Перевірити на собі: Степанов вирішив лікуватися від COVID-19 як "звичайний пацієнт" і зіткнувся з проблемами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: