29.11.2020, 12:43

Оприлюднено відпускні ціни на новорічні ялинки: скільки українцям доведеться викласти за зелену красуню

Обнародованы отпускные цены на новогодние елки

В Україні до Нового року заготовлять понад 500 тисяч ялинок. Державне агентство лісових ресурсів України оприлюднило відпускні ціни на новорічні ялинки.

Найбільша кількість буде зрубана зі спеціально створених плантаціях, на яких ялинки вирощуються спеціально, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Держлісагентства.

Іншу частину зрубують під час догляду за молодняком. Ще частина дерев заготовлюється під час розчищення смуг під лініями електропередач, залізничних та автомобільних доріг, трубопроводів, при прочищенні протипожежних просік.

За даними Держлісагентства, найбільше дерев заготовлять у Волинській (60 тис.), Полтавській (55 тис.), Сумській (40 тис.), Кіровоградській (39 тис.), Житомирській (38 тис.) та Луганській (31 тис.) областях.

"До майбутнього Нового року відпускна оптова ціна за одне дерево складе в середньому 75 гривень. Ялинка від 1 до 2-х метрів відпускатиметься лісгоспами за ціною від 47 до 120 грн грн. Таким чином, вартість найбільш затребуваного на споживчому ринку сегмента товару не змінилася. 

А ось вже з подальшим зростанням самих новорічних красунь виросли і розцінки. Лісові красуні висотою від 2 до 3 метрів підприємства, підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів, реалізують в межах 150 гривень", – повідомили в Держлісагентстві.

У відомстві зазначили, що зазначені суми – це відпускні ціни лісових господарств. Подальшим поширенням новорічних ялинок займаються приватні підприємці, які самостійно встановлюють ціни – в кінцевому підсумку новорічні ялинки обійдуться як мінімум в два рази дорожче. 

Тим, хто хоче заощадити, можна купувати ялинки на спеціальних ялинкових базарах, які оснащені у держлісгоспів.

Нагадаємо, стали відомі ціни на новорічні ялинки в Луганській області.

Гослесагентство

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк