30.11.2020, 13:54

В Україні скасували проведення учнівських олімпіад через ситуацію з COVID-19 та карантин

В Украине отменили проведение ученических олимпиад

Міністерство освіти та науки України через карантин і ситуацію з коронавірусом скасувало проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад.

Всеукраїнські учнівські олімпіади в умовах карантину проводити не будуть. Про це 27 листопада поінформували у Міносвіти, повідомляє Час Пік.

Як зазначили в МОН, для проходження всіх етапів учнівської олімпіади її учасникам знадобилося б переміщатися по Україні, а це збільшує ризик зараження COVID-19.

"Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності під час надзвичайних обставин (надзвичайні ситуації природного та техногенного походження, карантин, запровадження протиепідемічних заходів та інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють їх проведення).

Винятково в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт", - йдеться в повідомленні МОН.

Відповідний наказ МОН вже зареєструвало у Міністерстві юстиції. Зміни набудуть чинності після опублікування наказу в "Офіційному віснику України".

У відомстві підкреслили, що рішення прийнято з урахуванням порад педагогів та рекомендацій Міністерства охорони здоров'я.

"Зазвичай у листопаді-грудні проводиться другий етап олімпіад – районний. У деяких областях школи його провели й буде відзначено дітей, які взяли участь.  

Для проходження всіх етапів дітям та вчителям необхідно пересуватися містом, потім – між областями, спілкуватися з іншими людьми. Це збільшує ризик зараження та поширення коронавірусної хвороби", – пояснили в Міносвіти.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк