02.12.2020, 12:05

В Україні заборонили продавати електронні сигарети неповнолітнім

В Украине запретили продавать электронные сигареты несовершеннолетним

Верховна Рада заборонила продаж електронних сигарет та рідин, які використовують в електронних сигаретах, громадянам України віком до 18 років.

Верховна Рада України в першому читанні прийняла законопроєкт № 3628 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах". Документ підтримали 309 народних депутатів, повідомляє Час Пік.

Згідно із законопроєктом, забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах неповнолітнім.

Також забороняється продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби або електронні сигарети.

За порушення правил торгівлі тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в них, пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями пропонують карати штрафом від 6800 до 13 600 грн.

Під порушенням мається на увазі продаж у приміщеннях або на територіях, заборонених законом, або в інших місцях, визначених рішенням місцевої влади як такі, де роздрібна торгівля цими товарами заборонена. 

Торгівлю вищевказаними предметами з рук хочуть карати таким же штрафом з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, отриманої від продажу цих товарів.

Якщо правила продажу порушує особа, яка протягом року штрафували за аналогічне порушення, його чекає штраф у розмірі 13 600 - 23 800 грн з конфіскацією предметів торгівлі.

Нагадаємо, в Україні з 16 січня 2021 року сфера обслуговування переходить виключно на українську мову.

Читайте також:

В Україні з 1 грудня збільшиться розмір аліментів

В Україні з 1 грудня збільшився максимальний розмір допомоги по безробіттю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк