05.12.2020, 18:29

Статистика COVID-19, вакцинація та перевірки субсидіантів: головні новини України за 5 грудня

Ольга Романец | Всі новини автора
субсидии

Головні новини України за 5 грудня: за добу COVID-19 зафіксовано у 13825 осіб; голова МОЗ підписав документи для отримання вакцини від коронавірусу; Рада повернула кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, а також стало відомо про масштабні перевірки одержувачів субсидій.

Оновлена статистика COVID-19 в Україні: за добу одужало більше людей, ніж захворіло

13 825 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 5 грудня 2020 року. 14 724 людини побороли інфекцію.

Про те, в яких регіонах зафіксовано найбільшу кількість нових випадків COVID-19 - читайте в статті.

Глава МОЗ України підписав документи для отримання вакцини від COVID-19

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вчора підписав технічні документи з альянсом GAVI для отримання вакцини від коронавірусу.

Про те, коли вакцина надійде в Україну і як будуть вакцинувати - читайте в статті.

Рада повернула кримінальну відповідальність за недостовірне декларування: НАЗК просить ветувати закон

4 грудня Верховна Рада прийняла закон, яким відновлюється кримінальна відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Однак Національне агентство з питань запобігання корупції закликає президента ветувати прийнятий закон, оскільки він не передбачає позбавлення волі. Детальніше - в статті.

Газзбути намагаються повернути споживачів-втікачів через суд, щоб змусити їх купувати газ дорожче, - Нафтогаз

Київоблгаззбут, Закарпатгаззбут і Одесагаз-Постачання судяться заради того, щоб повернути до себе споживачів і змусити їх купувати газ на 40% дорожче. Детальніше - в статті.

Тим часом стало відомо, що в Україні різко підвищать ціну доставки газу. Про те, на скільки збільшиться вартість - читайте в статті.

В Україні починається масштабна перевірка субсидій: за що і у кого її можуть забрати

З початку 2021 року влада перевірятиме одержувачів субсидій. Така система перевірки також передбачена законом"про верифікацію". Зокрема, він затверджує трьохетапне вивчення поданих документів. Другий етап триває протягом того часу, поки людина отримує допомогу від держави. При цьому інформація весь час оновлюється.

Про те, кого і за що можуть позбавити допомоги - читайте в нашому матеріалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: