12.12.2020, 20:49

Зеленський нагородив нацгвардійця Марківа орденом "За мужність"

Маркив

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 563/2020 про нагородження старшого сержанта Національної гвардії Віталія Марківа орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Про це повідомили в прес-службі президента, передає Час Пік.

"Сьогодні (12 грудня - ред.), в День Сухопутних військ, коли Україна шанує своїх героїв, які стоять на захисті свободи і незалежності нашої держави, і дякує їм за гідну службу, Віталій Марков нагороджений за видатні особисті досягнення в державній і громадській діяльності, зразкове виконання службового і громадянського обов'язку, високий професіоналізм і вагомий внесок у захист прав і свобод громадян та інтересів України на міжнародному рівні", - повідомили в прес-службі.

Зеленський заявив, що справедливе рішення у справі нацгвардійця і його звільнення - це також перемога України на міжнародному рівні.

Віталій Марків-нацгвардієць, учасник бойових дій на сході України. Італія звинуватила його в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі неподалік від Слов'янська в 2014 році. Влітку 2017 року поліція заарештувала Марківа в аеропорту Болоньї, коли той прилетів до матері.

Як відомо, 3 листопада в італійському Мілані Апеляційний суд повністю виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа, а 4 листопада він повернувся в Україну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: