23.12.2020, 21:42

Гігантський злий дід, який заморожував людей: у мережі розповіли, як насправді виглядає Дід Мороз

Ольга Романец | Всі новини автора
Деде Мороз

У мережі розповіли про те, як в Радянському Союзі боролися зі Святим Миколаєм, придумавши замість нього Діда Мороза. Він представав в образі гігантського злого діда, який виморожував людей разом зі худобою і всіма їхніми припасами.

Про це в соцмережах написала Наталія Ющенко, опублікувавши, як насправді виглядає Дід Мороз, передає Час Пік.

"Образ Діда Мороза, як доброго новорічного персонажа, з'явився лише в кінці 30-х років ХХ століття. Взяли його на заміну Святому Миколаю, забороненому після приходу до влади більшовиків. Дід Мороз був узятий з міфології давньослов'янських племен. Там дійсно був присутній повелитель зими і морозів, його називали по-різному: Тріскун, Студенець, Карачун, Зимник і, звичайно, Мороз", - написала автор поста.

Вона зазначила, що він представав в образі гігантського злого діда, який виморожував людей разом зі худобою і всіма їхніми припасами. Щоб задобрити Тріскуна-Мороза, для нього приносили жертву. У деяких племен - навіть людську. У лісі до дерева прив'язували юну дівчину. Якщо на ранок її знаходили замерзлу та ще й покриту льодом або снігом, це означало, що Мороз прийняв жертву, і люди переживуть зиму.

Предки вірили, що Зимник вночі в люті морози ходив під вікнами від будинку до будинку і кликав людей по імені, А також в мішку з "подарунками" він носив голови мертвих.

Дед Мороз

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: