29.12.2020, 18:55

Вакцина для України, закон про статус Донбасу і премія за ЗНО: головні новини країни за 29 грудня

Марина Началова | Всі новини автора
елка

Сьогодні в Україні набув чинності закон про продовження особливого статусу Донбасу, в Кабміні анонсували отримання вдвічі більшої партії вакцин від COVID-19 і впровадження премії для учасників ЗНО, які впораються із завданнями краще за всіх. Про ці та інші новини вівторка читайте в нашій публікації.

Україна отримає 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 в рамках ініціативи COVAX, - Немчінов

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що Україна отримає в рамках ініціативи COVAX не 8, а 16 мільйонів доз вакцини проти коронавіруса. Цією кількістю можна буде вакцинувати 8 мільйонів громадян, перш за все тих, хто входить до пріоритетних груп. Подробиці та відео дивіться в статті.

Україна підпише угоди про вільну торгівлю з п'ятьма державами

Україна має намір підписати угоди про створення зони вільної торгівлі з п'ятьма державами: Єгиптом, Йорданією, В'єтнамом, Індонезією і Китаєм, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко. Також, за його словами, почався процес переговорів щодо оновлення угод України з Євросоюзом. Подробиці читайте тут.

Закон про продовження особливого статусу Донбасу набув чинності

З 29 грудня набув чинності закон, який продовжив до 31 грудня 2021 року особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Документ створює додаткові можливості щодо мирного врегулювання, повідомляється в публікації.

Вперше за роки незалежності України у "Антонова" замовили літаки для армії

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму між Міністерством оборони та Державним підприємством «Антонов» про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб ЗСУ. На першому етапі армія отримає 3 нових військово-транспортні літаки Ан-178. Більш детально читайте в статті.

В Україні запровадять премію за найкращі результати ЗНО

Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість балів за результатами ЗНО, буде виплачуватися премія в розмірі 5000 гривень. Відповідний проект Указу Президента схвалив Кабмін, повідомляється в матеріалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: