02.01.2021, 19:02

Проїзд у громадському транспорті для українців може сильно подорожчати

транспорт

В Україні очікується підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Намір підвищити вартість проїзду висловили вже деякі перевізники.

Про це йдеться в матеріалі "OBOZREVATEL", передає Час Пік.

На зростання вартості проїзду безпосередньо може вплинути запланований січневий локдаун в Україні.

Так, деякі столичні перевізники анонсували, що ціна проїзду зросте з 8 до 12 гривень. І це трапиться вже в першому кварталі року, що наступив, за словами генерального директора київської компанії "Транс Груп" Володимира Назаренка.

Він вважає, що на вартість проїзду впливає ряд факторів. В першу чергу, зниження кількості пасажирів, зобов'язання перевозити пільговиків безкоштовно та ін.

Також у тому, що підвищення цін неминуче, впевнені в Асоціації перевізників Києва та Київської області. Тут прогнозують зростання цін з березня, оскільки під час січневого локдауну громадський транспорт працюватиме у збиток.

Аналогічна ситуація склалася в Сумах, де перевізники вже звернулися до місцевої влади з проханням підняти ціну на час карантину з 7 до 9 гривень.

А от у Чернівцях, за даними ЗМІ, вартість проїзду вже зросла з 5 до 7 гривень. До втручання міської влади деякі перевізники брали за проїзд по місту до 20 гривень.

Читайте також: З 1 січня в Україні змінили правила оформлення пільг і субсидій: куди і як звертатися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: