06.01.2021, 07:25

В Україні у школах почали вводити електронні журнали та щоденники

В Украине в школах начали вводить электронные журналы и дневники

Міністерство освіти і науки України розпочало підключення шкіл по всій країні до безкоштовного сервісу електронних журналів та щоденників.

Міністерство освіти і науки України 5 січня оголосило про початок впровадження у школах модуля E-Journal, який передбачає створення електронних класних журналів та електронних щоденників, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу]]> МОН.

Батьки в режимі онлайн в е-щоденниках будуть бачити інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень його успішності, коментарі та поради вчителів, а учні будуть отримувати завдання, стежити за розкладом тощо.

"Сервіс доволі простий у користуванні та має дружній інтерфейс, через який організовано доступ до різних сторінок: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформація буде вноситись вчителями, а за допомогою логіна й пароля батьки та учні зможуть отримати  доступ до неї", - повідомили в МОН.

Як зазначили у відомстві, розробка модуля E-Journal почалася ще восени 2020 року. Після доопрацювання модуль відповідним наказом МОН було введено в промислову експлуатацію та відкрито для використання учасниками освітнього процесу.

За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилося понад 100 шкіл.

Зазначається, що Інститут освітньої аналітики отримав звернення від закладів вищої освіти та професійно-технічної освіти щодо бажання також використовувати функціонал державних електронних щоденників та журналів і працює над реалізацією цього завдання.

Читайте також: В Україні з 1 січня можна змінювати по батькові з 14 років: закон набув чинності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк