10.01.2021, 20:24

Арктичний сюрприз: в Україну прийдуть справжні хрещенські морози

Марина Началова | Всі новини автора
погода мороз

Вже на наступному тижні температура повітря в Україні сильно знизиться. Пік холодів прийдеться на Старий Новий рік і Водохреща, вночі стовпчики термометрів можуть опуститися до -20.

Українці вже відвикли від лютих морозів, але в другій половині січня зима нагадає про себе, передає Час Пік.

За прогнозами синоптиків, в Україні відчутно похолодає з 14 січня. Так, за даними ресурсу Gismeteo, у Києві наприкінці наступного тижня очікуються денні температури -11 -15, а вночі можливо від -16 до -21 градуса.

У західних областях вдень очікується від -7 до -13, вночі -12 -16 градусів.

Тепліше буде на півдні України: так, в Одесі вдень можливо до -9, а вночі максимальний мороз не повинен переступити позначку -13.

Найхолодніше буде мешканцям сходу України: там міцні морози триматимуться довше, ніж в інших регіонах. Прогнозується мінімальна температура до -20 -22 градусів вночі, вдень - від -12 до -15.

Відома синоптик Наталка Діденко підтвердила, що на наступному тижні в Україну прийде повітряна маса арктичного походження. Пік похолодання, за її словами, очікується з 14 по 19 січня, можливі нічні морози -14 -20 градусів.

Що стосується опадів, то, за прогнозом Діденко, у найближчі дні серйозних снігопадів не прогнозується. 11-12 січня погоду в Україні буде визначати антициклонічне поле. Лише в західних регіонах і в Криму можливі невеликі опади.

Діденко повідомила, що 13 січня на південний схід України прийде південний циклон, який ускладнить там погоду - мокрий сніг, сніг і навіть дощ (бо вдень на південному сході ще може бути порівняно тепло), прогнозується налипання мокрого снігу, ожеледь, штормовий вітер. Циклон захопить Схід України, Дніпропетровську, Сумську області та Запоріжжя, але швидко залишить територію України.

А 13-14 січня хвости атмосферних фронтів північного циклону будуть зачіпати західні і північні області України. Там буде періодично йти сніг на фоні "мінусів".

Читайте ще: Загадкове озеро Фундудзі: чому з нього неможливо забрати ні краплі води

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: