12.01.2021, 13:30

Штормове попередження: на Україну несеться потужний циклон

Марина Началова | Всі новини автора
снежный циклон

У середу, 13 січня, частина України опиниться під владою південного циклона, який принесе сніг, хуртовини, вітер та ожеледицю.

Прес-служба ДСНС оприлюднила штормове попередження, передає Час Пік.

За даними Укргідрометцентру, 13 січня у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях значний сніг (висота снігового покриву 5-15 см), пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця, в Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях налипання мокрого снігу та ожеледь (І рівень небезпечності, жовтий). 14 січня прогнозується припинення опадів та явищ, зазначили у ДСНС.

15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12-18 градусів морозу, місцями в північних областях до 21 градусу морозу, вдень до 10-16 градусів морозу; 17-18 січня холодна погода утримається.

Синоптик Наталка Діденко також дала прогноз погоди на 13 січня. За її словами, вже найближчої ночі південний циклон суттєво ускладнить погоду у південній частині України - дощ, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця, сильний, до штормового, північно-східний вітер.

Протягом доби 13-го січня складні погодні умови поступово охоплять південно-східну частину, схід України, а також Полтавщину, Сумщину, Дніпропетровщину, східні райони Кіровоградської та Черкаської областей. Вдень 13-го січня на Одещині ситуація втихомириться.

Сніг та часом мокрий сніг випадатиме завтра також у західних областях України, через "хвости" атмосферних фронтів іншого циклону, північного. В західній частині поки що температура повітря вдень навіть перевищуватиме нуль градусів.

За словами Діденко, в Україні найближчої ночі очікується -2-7 градусів, завтра вдень 0-4 градуси морозу, на півдні та заході близько нуля.

Повітряна маса арктичного походження почне запливати в Україну з 14-го січня, розпочне з північних областей.

Як повідомила Діденко, Київ завтра опиниться в паузі між двома потужними атмосферними циклонами, серед поля підвищеного атмосферного тиску. Тому суттєвих опадів не передбачається, проте якщо "хвіст" атмосферного фронту зачепить столицю, то випаде сніг. Вночі у Києві очікується -2-4 градуси, вдень близько 1-го морозу.

Похолодання почне в Київ заходити з 14-го січня, пік морозів припаде на 15-19 січня. Передбачається у нічні години до -15-19 градусів, зазначила синоптик.

Раніше повідомлялося, що в Україну прийдуть справжні хрещенські морози.

Читайте ще: Загадкове озеро Фундудзі: чому з нього неможливо забрати ні краплі води

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: